Концепцията Crystalyx® за овце – гарантираната ефективност

0

При толкова голямо разнообразие на пазара от фуражни блокове и минерали за близане, често е трудно да се определи кой продукт отговаря на нуждите на животните и предлага най-добрата възвръщаемост на вложените средства.

Енергийните кофи за близане Crystalyx® са едни от продуктите на пазара, които се ползват с най-голямо доверие от животновъдите в над 20 страни, и набират все по-голяма популярност сред говедовъдите и овцевъдите у нас. Продуктите на Crystalyx® са източници на енергия, протеин, микроелементи, минерали и витамини, а необходимият прием е често наполовина от този на други конкурентни продукти на пазара.
Сравнително ниското ниво на дневния прием означава, че продуктите на Crystalyx® могат да се използват до два пъти по-дълго от други подобни продукти. Те са удобен начин за осигуряване на добавки за животните 24 часа на ден. Crystalyx® се приема малко и начесто, като непрекъснато допълва храненето на животното и стимулира микроорганизмите в търбуха, работейки за балансиране на недостатъците в качеството на приготвения фураж във фермата.

Кое прави продуктите на Crystalyx® предпрепочитани в овцефермите?
● Отличен вкус;
● Устойчиви на атмосферни влияния;
● Адаптират се към всяка концепция за хранене;
● Спестяват труд;
● Енергията от допълнителен прием на 100 гр сухо вещество води до потенциално увеличение на млякото с 200 ml на ден.

Crystalyx® Extra Energy – най-доброто решение за допълващо хранене на овцете

Crystalyx®Extra Energy е продукт, който може да се използва през цялата година при овце, овни и агнета. Високото съдържание на протеин,енергия и всички необходими минерали, микроелементи и витамини прави Crystalyx® Extra Energy всичко, от което се нуждаете, така че да постигнете една изключително ефективна и рентабилна система за отглеждане на овце.
Използването на енергийните кофи Crystalyx® Extra Energy във вашата схема на хранене, увеличава фуражния прием с до 15% и храносмилането на фураж с до 10%. Това е от ключово значение за постигането на високи резултати във фермата.
Изпитвания, провеждани в Нюкасълския Университетът, установяват, че овцете които имат достъп до Crystalyx® Extra Energy имат много по-добър здравен статус, отколкото овцете, които са били хранени само с трева, а техните агнета впоследствие са имали 5% по-висок прираст.

Crystalyx® Extra Energy помага и в друг ключов момент – при отбиването на агнетата, който за тях може да се окаже много стресов период и това да доведе до загуба на тегло. Храненето на агнета с продукти на Crystalyx® след отбиването осигурява допълнителни-
телно хранителни вещества, така необходими през този период. Присъстващата в Crystalyx® захар стимулира търбуха, позволявайки на агнето да консумира и да усвоява повече фураж, което води до по-бързи темпове на растеж.

Тествано и доказано:

Практическото използване на кофите Crystalyx® Extra Energy върху млечни овце и тяхното влияние върху млечността, качеството на млякото и метаболитните параметри в млечните овце са тествани в продължение на 60 дни от учени в Университета Аристотел в Солун, Гърция. В периода от 60 дни преди агненето до 10 дни след това овцете във фермата са получили сено и концентрати (два пъти дневно), като експерименталната група има достъп и до Crystalyx® Extra Energy. След отбиването, овцете са пускани на паша за шест часа на ден.

Какви са постигнатите резултати?

• Агнета единаци от овце, получаващи Crystalyx® Extra Energy, са имали 5% по-добър
прираст спрямо контролната група;
• Агнета близнаци от овце, получаващи
Crystalyx® Extra Energy, са имали 21% по-добър прираст;
• При овцете от групата „Crystalyx®” времето за повторно заплождане е съкратено с 50%;
• Телесното състояние на овцете се подобрява много по-бързо в групата, консумира-
ла Crystalyx®;
• 8% по-висока млечност при овцете, получаващи Crystalyx®;
• Crystalyx® Extra Energy води до по-високи нива на млечна мазнина (6.14% срещу 5.95%);
• Увеличаване на общия добив на сухо вещество от млякото в групата от овце, приемащи Crystalyx®;
• Подобрена функция на черния дроб около времето за агнене при овцете на Crystalyx®.

Crystalyx® Standard – отличен помощник в храненето на овце, използващи пасища с недобро качество. Crystalyx® Standard е един от топ продуктите в семейството на Crystalyx®, който се прилага при смесена система за паша. Кофата за близане Crystalyx® Standard дава на животните високи нива на енергия и е отличен източник на протеини, витамини, минерали и микроелементи. Crystalyx® Standard може да бъде използван и
като допълнителен източник на магнезий за овцете в началото на кърменето, и
да бъде ценен инструмент за предотвратяване на тревната тетания (хипомагнезиемия).

Основни функции на Crystalyx® Standard:

● Оптимизира работата на търбуха и по този начин стимулира приема на груби фуражи и тяхната смилаемост;
● Осигурява необходимите за животните минерали, микроелементи и витамини;
● Допълнителен източник на магнезий за овце;
● Устойчив на различни атмосферни условия.

Повече информация за продуктите може да намерите в интернет на адрес www.hl-topmix.com или да направите запитване на емайл: sales@hl-topmix.com

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук