Русия – изложба по овцевъдство

1

От 22-25 май тази година в Астраханска област на Русия, се проведе за 20-ти път третото изложение за овце и кози на Руската федерация. Представени бяха 25 породи овце, най-вече от породите за вълна.
По време на изложението бе отбелязано, че през последните десет години броят на овцете и козите в Русия се е увеличил с повече от 1 милион и вече  през 2018 година е бил 23,1 милиона. Производството на месо също се е увеличило и е  477,2 хил. тона

Като част от „единната“ субсидия, земеделските стопани вече получават подкрепа за възстановяване на част от разходите за отглеждане на овце и кози, за производство и продажба на вълна.

С помощта на държавата е сформирана овцевъдна база, благодарение на която необходимостта от висококачествени млади разплодници е 100% обезпечена. Министерството на земеделието очаква запазване на съществуващите мерки за държавна подкрепа и през следващите години.

Министърът на земеделието е поставил задача, до септември, да се разгледа стратегия за развитието на овцевъдството и козевъдството през следващото десетилетие. Приоритет на стратегията ще бъде допълнителна държавна подкрепа за развъдни постижения, увеличаване на производствените обеми, включително агнешко месо и висококачествена вълна, както и експортния потенциал на подсектора.

 (Източник и снимка: официален уебсайт на Министерството на земеделието на Руската федерация).

 

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук