РУМЪНИЯ: Подкрепа за фермерите – 1000 лей на месец

0

Премиерът  на Румъния – Виорика Данчила e  направила на 23 май т.г., важно съобщение за всички земеделски производители!

“В своя дневен ред, изпълнителната власт има проект за подпомагане на работодателите в селското стопанство, по-специално за земеделските производители, които искат да назначат на работа в техните ферми млади хора.

Министърката е казала още: „Селското стопанство остава стратегическа област за правителството, както поради икономическият принос, така и поради последствията от социалната ú значимост. След понижаването на ДДС-то за биологичните и традиционните продукти, мярка, високо оценена от всички производители, с  които се срещнахме  по време на  нашите пътувания в страната, днес излизаме с нови решения, които насърчават заетостта на младите хора в селското стопанство ”.

Тя също така е съобщила, че ще бъде приет нормативен акт, с който правителството да подкрепи фермерите, които създават работни места и наемат млади хора, покривайки значителна част от разходите за труд.

„Така че, тези, които наемат най-малко двама млади хора с висше образование, ще получават за всеки служител  по 1000 лей на месец. Помощта за всеки служител със средно специално образование или завършили курсове за професионално обучение ще бъде – 750 лей, а за необразованите лица, държавната подкрепа ще е 500 лей. Сумите, необходими за тази помощ, очаквани от младите земеделски производители, вече са предвидени в бюджета, така че, тази мярка ще влезе в сила в най-скоро време” –  е допълнила  Премиер – Виорика Данчила.

1 лея = 43 стотинки

За Овцевъд & Козевъд от Букурещ – Костел Чита

Кога ще ги стигнем …..румънците

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук