Сиренето Фета победи

0

“Казвам ти дъще, сещай се снахо”.
В този контекст е написана тази статия.
Можем ли да го направим ние.
Можем ли да пречупим егото си, да забравим за схемите и стартираме нещо подобно – например „Кашкавал Витоша“ или „Българско саламурено сирене“

Чудесен ден за “Фета” и производството ú.
През последните години, бяха направени много опити от страна на „наши“ и „ваши“ да се промени традиционното производство на гръцкото сирене “Фета”. Промяна на рецепта, аналози на сиренето на пазара, некачествен продукт за тази марка и др.
Канчето преля, миналата година, когато започна и внос на овче мляко в Гърция.
Именно тогава, коректните производители на “Фета”, овцевъдите, ако искате и националистите, започнаха работа по създаването на междупрофесионална организация на сиренето “Фета”. Именно тя ще трябва да регулира нещата при това производство, за да могат, както производителите на овче и козе мляко, така и преработватели не само да запазят своя бизнес, но и да получават достойно възнаграждение за труда си. Честито на гръцките фетаджии.

Преди няколко седмици в Министерството на развитието на селските райони и храните на Гърция, беше проведена втората поредна среща, с участието на всички участващи страни: овцевъди,  производители на сирене и търговци, за да се създаде Междуправителствена организация “Фета”.

След добрия край на преговорите министър Ставрос Араховит заяви:

„Днес цветето беше засадено, семето се отглеждаше внимателно и старателно, и стигнахме до този резултат. Искам да поздравя всички страни за тяхната упоритост, търпение и взаимни отстъпки, но най-вече за тяхната вяра в междупрофесионалната организация “Фета”. Приветствам фондацията й и желая добри успехи в трудната й работа.  Интер-търговията на парче, има единствената цел, да защитава и подкрепя продукта и в същото време е представител на държавата, негово лице. Тя не е синдикална организация.  Надявам се, че отсега нататък всички ние ще служим на нашия национален капитал – “Фета”, без да обслужваме микроинтереси,  с необходимата решителност срещу всяко усилие, което ще застраши обслужването на великата цел. . “

източник: athinapoli.gr

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук