Удвояват субсидията

0

Удвояват субсидията за овцевъдите – но….за нашите комшии от север.

На големия празник на овчарите /така искат да бъдат наричани румънските овцевъди/ в събота, в един от най-овцевъдните райони на Румъния – Пояна Сибиулуи, присъстваха  земеделския министър Петре Деа и Председателя на СДП. Заедно с овчарите  обсъдили проблемите в сектора и заедно с тях  участвували в приготвянето на  барбекю и се научили да прави булзул (традиционната мамалига със сирене или зеленчуци).

Преди това обаче, министърът  изслушва за проблемите на овчарите и заедно обсъждат  краткосрочна и средносрочна програма, за възраждане на румънското овцевъдство. Направени са и важни стъпки по отношение програмата за реализиране на вълната, тъй като стрижбата вече започва.

Едновременно с това са  обсъдени и въпросите за промени в Закона за работната сила, за да се насърчи работната сила, да се отпусне субсидия за агнета за разплод и да се предостави субсидия от 2 лей на килограм вълна, но също така и създаването на повече складове за изкупуване на вълна, (1 лея – 0,43 лв).
Увеличението на помощта от две лей, звучи  по-оптимистично, отколкото едната лея за миналата година.

Министър обеща, че ще продължи увеличаването на “центрове за приемане и  обработка на вълната, центрове за угояване, кораби за превоз на животни и не на последно място, магазините за продажба”.

“Всички тези мерки, и много други, ще помогнат за по-нататъшно развитие на Румъния. Искам да благодаря на тези прекрасни румънци за това, че ни посрещнаха в дома си, на масата им, в семейството си и ни помогнаха да разберем по-добре какви нужди имат те. Обещах, че ще се върнем, за да видим резултатите от мерките, които сме написали заедно. ”

за Овцевъд & Козевъд – Костел Чител – Букурещ

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук