Те оцеляха

0

Пчелите в Нотр Дам оцеляха в адските  пламъци на пожара, който опустоши покрива на Нотр Дам на 15 април тази година. Около 200 000 пчели от няколко пчелни кошера успяха да преживеят в огнения ад. Новината, разпространена в социалните мрежи, си е направо истинско чудо.  От френското министерство потвърдиха, че миниатюрните същества, са успели да оцелеят в адските пламъци.

Първата радостна вест е дошла от безпилотен самолет, от който са докладвали, че пчелите са живи. Сателитни снимки показват, че кошерите не са засегнати от пожара. Става дума за няколко кошера, които са поставени в  катедралата през 2013 г., като част от проект за биоразнообразие.  Отговорника за пчелите споделя: – Беше нещо неочаквано. В случай на пожар още при първия дим, пчелите се „заливат” с мед и защитават кралицата-майка. Този ​​вид (европейска пчела) не изоставя кошера си. Те нямат дробове, но от въглеродния  двуокис заспиват. Пчелните кошери ще бъдат прегледани при първа възможност. Всеки кошер произвежда средно по 25 кг мед, продаван на персонала на Нотр Дам.

Припомняме, че в понеделник вечерта – на 15 април, избухна пожар в катедралата Нотр-Дам в Париж. Причината за пожара не е ясна, но властите твърдят, че това може да е свързано с ремонтни дейности. Френски историк каза, че сме свидетели на колапс в “най-посещавания исторически паметник”. Едната кула и покривът се срутиха, а след близо осем часа борба с огъня, пожарникарите обявиха през нощта, че огънят вече е под контрол, а във вторник сутринта рапортуваха, че пламъците са  напълно загасени.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук