Решаване на проблема

0

Много хора смятат, че едни от най-религиозните държави в Европа са Полша и Гърция. Нищо подобно.
Румънците вероятно са водещи. В Букурещ има много повече църкви отколкото в Москва. Над 350, докато в Москва са стотина. Щом си религиозен, значи спазваш обичаите. Великден е голям ден за румънците. Спазват се всички ритуали и разбира се, не минава и без агнешко на масата.
Само в Букурещ пристигат над милион заклани агнета.
В момента обаче, Румъния все още е в прегръдката на чумата по свинете, а невидимият Скрейпи се появява където не го очакваш. Въпреки тежките ветеринарни мерки и забрани, се намират решения за клане на агнетата.

Много населени места ще изпълнят една от ветеринарните наредби за създаване на временни кланични пунктове. Така например, традиционния пазар в Сату Маре ще работи то 17 до 27 май, където животновъдите могат да продават агнета и ярета, а също и млечни продукти. На пазара има обособена временна точка за клане, съобразена с ветеринарните изисквания. Тази работна точка временно ще функционира в съответствие с ветеринарните норми, които са в сила и се контролира постоянно от ветеринарните лекари.

Създадена е възможност желаещите да си купят агне, да направят това и веднага да го заколят във времената кланица. Все пак това е решение, макар и временно да се ограничи  разспостранение на евентуални заразни болести.

За Овцевъд & Козевъд – Костел Чита Букурещ

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук