НОКА – Становище относно Наредба 3,

0

Колкото повече приближава кампанията за овчето мляко, страстите все повече се нагорещяват, не само в България. Сардиния е под напрежение. Вчера и гръцките овчари от западната част на полуостров Пелопонес, връчиха поредната декларация от камарата на Месения до министъра на селските райони и храните. Вероятно идва реда и на нашите овчари, защото до момента няма индикация за по-високи цени на суровото овче мляко от миналата година, нито гаранции, че във всички райони, млякото ще бъде изкупувано.

Така започнахме статията

След Сардиния, дойде ред и на Месения

Всъщност не сме познали нищо, просто нещата си идват на мястото. Днес НОКА публикува свое Становище относно Наредба 3, която вече е предоставена и на министъра на ЗХГ. Утре /условно казано/, вероятно ще внесат Становища за доилната кампанията, малките мандри, кланичните пунктове и др.

Сравнявайки този документ, с този на гръцките фермери, в по-горе цитираната статия, ни обземат противоречиви чувства. Гърците искат осигуряване на условия за реализиране на продукцията, нашите стрелят направо в целта – намалят продукцията и  искат помощи. Другото е, че поглеждат и в „канчето” своите колеги от говедовъдните и биволовъдните ферми.
Следва и въпроса за селекцията.
Излиза така, че  под селекция ли си – вземаш пари. Намалят ли парите, бягат.
И още нещо.
Изискванията по Наредбата за реализирана продукция, са толкова малко и тези без селекция без да се напънат могат да ги изпълнят.
И последното – Резолюцията на ЕП от март 2018 г. Още тогава написахме, че тези от парламента са опитни „играчи”, ще хвърлят „фишеците” и след това ще се покрият. Така и стана.
Все пак прави чест на НОКА, че изпълняват своята програма и са винаги на горещите точки когато трябва.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [324.22 KB]

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук