Сардиния -„Битката“ за млякото започна

0

Докато в Румъния, овчарите вече потриват ръце и говорят за цена на кг/живо тегло над 6 лева, то в Сардиния въпросът за цената на млякото навлезе в „огнен“ лабиринт. В неделя, се извърши първото нападение върху млековоз носещ мляко за мандрата Прина, която според пастирите е в основата на конфликта.
По време на гласуването в неделя /в Сардиния е имало избори/ двама въоръжени мъже с покрити лица, блокирали цистерна за мляко, принуждавайки шофьора да слезе от камиона и излее всичкото мляко от цистерната.

 Това е първото въоръжено нападение  в Сардиния, откакто започна протестът на животновъдите. Всъщност това е отговор на безплодните преговори, които овчарите са водели с управляващите по отношение цената на овчето мляко.

Полицията и карабиниерите са се намесели веднага, но засега исканите 80 цента за килограм, остават само на масата на преговорите и пастирите са получили по 60 цента. Исканите от тях едно евро за килограм сякаш все повече се отдалечават от джобовете им. В момента се разследват шест пастира, които са блокирали кораб, вероятно носещ евтино мляко.

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук