Хуманното отношение към животните настъпва

Някои смятат, че хуманното отношение към животните е да ги изведеш на паша, да им сложиш някоя и друга четка и пръскачка, да ги опишеш в дневника и готово. В скоро време ще се уверят, че това е нищо в сравнение с това, което ги очаква. Публикувахме няколко материала за приложени наказания на фермери, които не се отнасят добре с животните. Днес ще ви разкажем за поредното дело, заведено срещу фермер в Швейцария, който не е спазил правилата. Преди това, искаме да ви известим, че в Европа напоследък името фермер се замества с името селекционер. Какви са причините незнаем, само може да се досещаме, но гответе се във все повече наши статии да говорим за селекционера – разбирай фермера.

Селекционерът кастрирал над 2000 прасенца без анестезия и е бил подведен под отговорност, че не ги е упоил достатъчно по време на кастрация. Съдът е отхвърлил неговата жалба и сега ще бъде наказан от Кантона в който живее.

При внезапна проверка в неговата ферма, ветеринарните служители видели сериозни нарушения на Закона за хуманно отношение към животните. Служителите стигнали до заключението, че в продължение на две години са кастрирани  приблизително 2600  прасенца от които 2000 бр. без анестезия. Кастрациите са направени и от лице, което не разполага с необходимите документи за това.

Всички жалби на селекционера са отхвърлени от Съда в кантона и след това от съда в Лозана. Забранено му е да извършва кастрация и съответно ще заплати солена глоба.

За да се определи броят на кастрираните прасета без  анестезия, комисията се позовава   на брояч на анестезиологичната машина. Това е допустимо от съда. Броячът показал по-малко от една четвърт от извършените  кастрации да е използвана упойка.

Устройството е било  толкова мръсно, че дисплеят е трябвало да се почисти, което показва, че машината въобще не е използвана.  Освен това, в контейнерите, в които прасетата са били фиксирани преди и след кастрация, са открити кутии с мъртви  мишки.

източник:SDA

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук