Имат какво да дават – и агнета и овце

0

Министерството на селското стопанство на Румъния обяви, че в рамките на шест месеца ще бъдат изнесени от страната за

Република Ирак 800 000 бр агнета и овце.

То и няма друго, какво да стане. Друго си е когато произвеждаш над 5-6 милиона агнета за клане годишно. И в това няма нищо лошо. Като си изнесат агнетата румънците, няма да влязат у нас, да подбиват пазара на нашите овцевъди.
Нека да изнасят.
Към тази цифра може да се прибавят милион, милион и половина агнета, които се колят за Великден само в Букурещ. Не им завиждате, може би така ще е по-добре. Засега само искаме да изнасяме, но никога не е споменавана, каква ще е изкупната цена, дори и прогнозна. Ако някой си въобразява, че ще голяма, просто се лъже
.

Министерството на земеделието и развитието на селските райони съобщава, че в резултат на дипломатическите усилия и на румънското правителство в последно време пазарът за износ на овце с Република Иран е отворен. През януари 2019 г. бе договорен образецът на сертификат за износ между румънската ветеринарномедицинска ветеринарна служба и ветеринарната организация на Иран с износ на живи овце и козе месо в Иран.

В този контекст на 4 февруари 2019 г. Иран влезе в първия транспорт за 20 тона  месо от Румъния, което е само началото на договор с голям потенциал за развитие. Износителят, търговско дружество в Бакъу, ще продължи да работи с ирански икономически агенти, изнасяйки около 1000 т месо на месец. Разговорите между румънски бизнесмени и ирански компании, заинтересовани от такова сътрудничество, са в много напреднала фаза и в рамките на шест месеца румънците ще изнасят за Иран приблизително 800 000 овце и агнета.

За Овцевъд & Козевъд от Букурещ – Костел Чита

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук