След модул “Мляко”, идва модул “Хуманно отношение”

0

След приказките преди десетина години за хуманното отношение, нашето неверие, че това ще се случи и бавният темп за нагласа, ни направи пак догонващи. Тези обаче които слагат наказанията хич не си поплюват, адаптираха се към изискванията и закона и започнаха да раздават справедливо правосъдие.

В момента върви дело в Румъния, срещу фермер, подгонил влезли крави в люцерната му с трактор, вследствие на което закачил и наранил едната от кравите. Подведен е под отговорност за нанесени рани на кравата. Иска на собственика на животното е 1250 лева, но го грози и опасност от една и половина година лишаване от свобода.

В Атина съда наложи шестмесечна присъда -затвор, на фермер, който е арестуван след като проверка в стопанството му установила голям брой недохранени животни и напълно незащитени при лоши климатични условия. Овцете са били полуживи, лежащи в кал и вода, без храна и никаква индикация да има такава. Жалбоподателите посочват, че земеделският производител  няма регистър за отглежданите  животни и не спазва условията за хуманно отношение към тях. Също така и от защита на потребителите, тъй като месото се е разпространява на пазара.

В Шотландия, всички кланици в бъдеще, ще бъдат наблюдавани чрез видео. Както шотландското правителство в Единбург обяви наскоро, камерите са предназначени да наблюдават всички помещения, където живеят живи животни, като осигуряват най-високите стандарти за хуманно отношение към животните

В Румъния поради лошо отношение към животните, при товарене корабите за износ и лошите условия в тях, дори временно и бе забранено да се изнасят животни.

Така че,  тази дума – хуманно отношение към животните ще е следващата модерна дума след Наредба 3

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук