Сардиния – протестът на италианските овчари се разраства

1

Протестът на сардинските овчари не се успокоява, даже напротив, може да се каже, че негодуванието на фермерите се увеличава, защото  цената на млякото,  изкупувана от компаниите е  твърде ниска (от 85 цента пада на около 60 цента).
Също в събота сутринта, след големите протести  в петък, гневът на фермерите отново намери изява по  улиците, и по-специално на магистрала 131, която се явява главна артерия на Сардиния, и свързва Каляри със Сасари.

Група фермери се появиха пред портите на спортния център на Асемини, където футболният отбор на Каляри тренира, като подреждат коли и трактори пред входа, и поискаха да говорят с играчите на местния отбор, за да им разяснят състоянието в което се намират, и защо са предприети такива крайни мерки.  Повечето от играчите, треньорът Маран, капитанът Сепителли изразиха солидарност с демонстрантите и също участваха в “бунта”.
Някои от пастирите заплашиха да останат там до следобеда, когато играчите трябва да напуснат спортния център, за да заминат за срещата  си в   Милано.

Mauro Pili – “Вече не може и дума да става да  седнем на маса с онези, които до края  останаха глухи и безразлични към нашите предложените, нито дадоха отговори на питанията на овчарската гилдия. От края на септември, както в пресата, така и чрез многократни срещи в Министерството на земеделието, ние непрекъснато  подчертавахме сериозността на положението на овчарите от Сардиния.

 След това протестът се премести пред  млекопреработвателното предприятие   Pinna в Thiesi (Сасари), едно от най-големите в млечния сектор в Сардиния. Стотици овчари демонстрираха пред фабриката и офисите на фирмата, хвърляйки мляко по стените и прозорците, като някои протестиращи бяха с 50-литрови туби, които бяха изпразвани в офисите. Анса

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

1 КОМЕНТАР

  1. А нашите овчари спът дълбок, зимен сън и чакат като че ли някакси на готово продажните ни управници да заработят и за тях.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук