Протест: 5000 фермери във Варшава!

0

След като гърците от две седмици са изкарали тракторите, днес полските фермери изкарват автобусите. С такъв транспорт  ще пристигат във Варшава.

Селски бунт в Полша!
Повече от 5000 големи и малки земеделски производители протестират днес във Варшава. Фермерите са нарекли днешният протест с името „Обсада на Варшава“. Недоволството на земеделските стопани е свързано с липсата на защита на местното производство. Производителите са излезли  на улицата срещу големия внос на селскостопански хранителни продукти, които заплашват да запазят ниската рентабилност на селскостопанското производство в Полша.

Протестиращите ще отидат в президентския дворец, за да представят настоящата ситуация на президента Анджей Дуда. Председателят на Съюза на обединените земеделци Колодзжески, след като е разговарял с министъра на земеделието Ян Ардановски, публично е заявил, че не вижда начин да се продължи диалога с него.

Протестиращите изискват ефективна борба срещу африканската чума по свинете, промени и по-голяма защита на вътрешния пазар. Фермерите подчертават значителен спад в доходността на земеделското производство през последните години, липсата на стабилност на цените, а нивото им е намалял драстично в някои сектори на селското стопанство, като например свиневъдството.
Според земеделските производители, е необходимо също така да се ограничи притока на вносни селскостопански продукти – от свине, домашни птици и хранителни продукти. Земеделските производители също така изискват по-ефективна проверка на качеството и безопасността на общественото здраве, ветеринарните служби или търговските инспекции. Така че, да се предотврати приток на продукти с ниско качество, които не отговарят на стандартите на ЕС.

Протестните стачки в Полша, започнаха на 28 януари, но “Обсадата на Варшава” е обявена за голяма акция след поредица от местни събрания.

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук