След бума в зърнопроизводството, Русия е на път да повтори това и в животновъдството. Средната млечност расте, производството също, нови ферми се появявят всеки месец.
Политика е насочена против сухите млека и растителните мазнини, което ще гарантира някаква сигурност на млекопроизводителите. Едновременно с производството работи и науката. Създават се породи и линии и то не една две. Дали науката работи за животновъдството или практиката поставя задачи ние не знаем, но постиженията са факт
.
Овцевъд & Козевъд

На 30 март 2018 г на експертна комисия за проверка и защита на постиженията на селекцията в животновъдството, са разгледани 7 заявления за постигнати  постижения в селекцията в частта си – нови породи. Предоставените материали на комисията са съдържали информация за начините на тяхното създаване, резултатите  и отличителните черти на животните.
Одобрени са и седемте породи на икономически полезни видове:
“Blanc-Bleu Belge”- едър рогат добитък,
овце -“Katumskaya”,
кози -“Nubian”
и другите четири са на птици. 

„Постиженията” са одобрени за развъждане. Държавния регистър, в който ще бъдат записани, дава право да се възпроизвеждат, удостоверяват и продават материал за разплод  в Русия.

“Съвършенството на породата и продуктивните и качествата и, е най-важната работа, чиято ефективност до голяма степен зависи от конкурентоспособността на целия животновъден сектор. Убеден съм, че новите породи ще бъдат търсени както в нашата страна, така и в чужбина “, подчертава председателя на комисията.

Новата  порода овце “Katumskaya” е високо оценена, интересът към която има и от чужбина. Животните от новата порода се характеризират с висока плодовитост, производителност на месо и отличен вкус. В допълнение, овцете от породата Katumskaya са без вълна и не изискват подстригване. В момента в Държавния регистър са влезли 861 селекционни  постижения (424 породи, 137 вида, 146 кръстоски и 154 линии), 48 вида животни.

(Източник: Министерството на земеделието на Руската федерация).

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук