Румънските овчари вече имат осигурен износ на агнета за ОАЕ. Румънците пак ни изпревариха

7

Румънците отново ни изпревариха и вече сключиха договор за износ на 200 000 агнета през тази кампания. Всъщност няма нищо чудно. Ние и да сключим такъв договор, едва ли ще можем да съберем договорената бройка от 200 000 агнета. Освен това румънците отглеждат над 8 млн овце, а нашите са малко над 1,200 мил. бр.

Министерството на земеделието на Румъния излезе с важно съобщение за  овцевъдите. След дипломатическите стъпки и много разговори, вече е инициирано споразумение за износ на 200 000 бр. агнета и шилета за  Обединените арабски емирства. Първият транспорт със 70 000 глави ще бъде доставен през март.

Отварянето на румънския пазар за агнета  е сигурно, тъй като кувейтската компания Al Mawashi, която доставя за пазара на Обединените арабски емирства, вече е сключила договори за 200 000 глави овце, които ще бъдат доставени през 2019 г.,  първата доставка 70 000 глави ще бъдат осигурен през март тази година.“

В момента овцете представляват изключителен потенциал за износ, който Румъния има и трябва да бъде напълно използван. Министерството на земеделието и развитието на селските райони, подкрепя този вид сътрудничество и засилва усилията за увеличаване на износа и  засилване на търговските отношения между румънските земеделски производители и компании  в страни, които се интересуват от румънското производство.

За Овцевъд & Козевъд специално от Букурещ – Костел Чита

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

 

7 КОМЕНТАРИ

  1. Според мен пред българските фермери са поставени тежки дилеми и изпитания .Реално министерство на земеделието няма , а съществува една мафиотска сруктура , която се занимава с крадене на евросредства .Браншовите сдружения и асоциации са със същата функция .Ако фермерите не проумеят, че няма кой да защитава правата им , камо ли пък да им сключва пазари и да им търси реализация на продукцията , са обречени и конкуренцията ще ги довърши .Налага се според мен много сериозен диалог на фермерско ниво .Тези хора трябва да разберат сериозността на положението и, че времето ням да ги чака да се наканят .

  2. Защо да подценяваме румънците?! И на турските завоеватели са дали по-голям отпор от нас. Смел, силен народ!

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук