Нашите професори, нашите учени – академик Цено Хинковски

0

Една нова рубрика на Ovce-kozi 
Защо правим това.
Защото нашите животновъди и обществото трябва да знаят за нашите академици, професори, нашите преподаватели  и научни работници, които са допринесли за развитието  животновъдство. Това са хората, които са поставяли основите, тези които са сложили ред в селекцията и сегашните учени, които при доста трудни условия правят не малко за нашата наука.
Нашите читатели, особено по-младите  трябва да знаят кои са академик Цено Хинковски, академик Рада Балевска. Плеядата от професори в овцевъдството, които създадоха много от нашите породи – професорите Райчев, Ралчев, Тянков, Веселин Лазаров, Димитър Танев, Лазарина Михайлова и още много други.

Свързани статии:

Нашите професори, нашите учени – академик Цено Хинковски

Ще се опитаме да ви запознаем с приноса в науката на тези светила. Ще разкажем за всеки. Няма да забравим и сега действащите професори и научни работници.
И за да не забравим някой от тях, ще бъдем благодарни на всеки от вас, който ни пише, за кой иска да чете публикация в нашия сайт. Ще бъдем благодарни на всеки от вас, който ни разкаже неизвестни случки, и ни предостави материали и снимки за нашите учени в животновъдството.

 

Може да прочетете за един от най-големите български учени, в областта на животновъдството – академик Цено Хинковски  в Govedovad.com

Нашите професори, нашите учени – академик Цено Хинковски

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук