Зооинженер – Световен рекордьор

2

Запознахме се Мирослав Кузмов, във връзка със стартирането на нов проект на страниците на сайта Овцевъд & Козевъд.
След като разговаряхме  по проблемите за младите, реализирането им по специалността и нещата от живота, решихме най-напред да ви представим един млад специалист и всички заедно да го подкрепим в неговия старт в овцевъдството.

Заглавието не е подвеждащо за да привлече повече читатели. Наистина Мирослав е участник в отбора поставил Световният рекорд за най-голям отборен фехтовален мач. За да бъде всичко още по достоверно оставяме Мирослав сам да разкаже за себе си.

– Здравейте, казвам се Мирослав Кузмов, роден съм и по настоящем живея  в Асеновград. През 2018 година се дипломирах  успешно като придобих бакалавърска степен по зооинженерство. Имах честа да получа награда на Ректора на Аграрен Университет – Пловдив, за добри резултати през учебните години, участвайки активно в инициативи и различни допълнителни дейности, представяйки университета.

Целта, която си поставих при започването на висшето си образование, беше след това да се реализирам по специалността си. Затова още докато учех обмислях възможността как да се реализирам. Преди да завърша получих предложение, след като завърша семестриално, да започна работа в Сдружението с нестопанска цел за отглеждане и развъждане на Маришките овце.
Тъй като в миналото България е била добре развита страна в овцевъдството, реших, че да се реализирам в това направление е отлична възможност, защото в бъдеще овцевъдството неизменно ще се развива.

Сега мога само да ви кажа, какво съм постигнал по време на следването, а за това което ще постигна в овцевъдството ще ви разкажа след няколко години.

 • Реализация по специалността: Назначен съм с длъжност- зооинженер към „Сдружение за Отглеждане и Развъждане на Маришките овце“ от 01.06.2018г./ПОХВАЛНО/
 • Имам диплома по Хуманно отношение към животните
 • Диплома за Профисионален потребител на продукти за растителна защита.
 • Участвал съм в проект „Студент в университета” на тема ЕМБРИОТРАНСФЕР ПРИ ЖИВОТНИТЕ,
 • Три години участие в изложбите към „Сдружение за Отглеждане и Развъждане на Маришките овце
 • Проектирал съм и съм изградил изкуствено пасище към овцефермата на Аграрен университет- Пловдив,
 • Участвал съм по проект „Студентски практики“, в реална работна среда в Земеделски институт – Стара Загора, НИГО
 • Представял съм Студентски съвет към Аграрен университет- Пловдив на ултра маратон „Лаваредо ултра“, Кортинадемпецо, Италия през 2015г.
 • Участвал съм в пролетни и есенни „Студентски спортни игри“ към Аграрен университет- Пловдив през 2015г., 2016г. и 2017г., като и през трите години съм печелил медали.
 • Участвал съм в Европейския проект „Човешкият мозък“ по време на гражданската консултативна среща „Защита на личните данни и неприкосновеност при научноизследователски проекти“
 • Взел съм участие в проекта на ЕС „Хоризонт 2020“ на тема „Бъдещето, което искаме. Визии за развитието на Европа“, 2015г.
 • Доброволец на Световно първенство по гребане
 • Доброволец на Европейското първенство по фехтовка за младежи
 • На 30.04.2016г. бях част от Световният рекорд за най-голям отборен фехтовален мач.
 • Доброволец на Световното първенство за младежи и девойки по фехтовка.

Кой казва, че младите трудно се задържат в животновъдството. Поздрави за това момче, трябват ни повече такива младежи, за да разчупим някои модели и порядки и да дръпнем напред в животновъдството, а не да тъпчем на едно място, че някой път и назад.

Поздрави и на професор Дойчо Димов и на членовете на асоциацията, които ще могат да ползват трудовия ентусиазъм и научен потенциал на Мирослав. Искайте от него, поставяйте му задачи, търсете решения от него. Не го щадете. Обществото има полза от такива момчета и момичета.

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

 

2 КОМЕНТАРИ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук