Изнасилване при животните

0

Изнасилване или принудителна копулация е поведение, което се случва доста често, особено сред различните видове животни от цял свят.

Това явление може да се наблюдава  при скорпиони, сърни и шимпанзета, но го има и при други видове диви животни. Сред опитомените животни, най-често имаме изнасилване при овце и коне. Това изключително поведение е създадено в резултат на социалните промени в стадото, а е и един от възможните начини да се осигури продължението на вида, дори при липса на съгласие на партньорите.

Според научната литература най-често се срещат изнасилвания при патиците. Много често това може да се види при стадо патици в езерото Женска патица е преследвана от няколко мъжкара и тя издава писъци. Патицата бяга, влиза и във водата, но започва да се изтощава. В крайна сметка най-здравия мъжкар я настига и въпреки несъгласието на патицата той я изнасилва. Другите мъжки закъсняват, но пристигайки до двойката започват да се ослушват и чакат да се възползват от възможността за интимен контакт с патицата. В крайна сметка, всички мъжкари минават през патицата и отиват да плуват.


Изнасилване – Изнасилването (в много страни считано за криминално престъпление) е акт на насилствено съвкупление, извършено от едно или повече лица спрямо друго (или други) без съгласието на последните.

Овцевъд & Козевъд

Всички права запазени, използване на материала, само след съгласуване с Овцевъд & Козевъд !

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук