Утре 30.11.2018 – среща на зооинженерите в ТУ Стара Загора

0

На 30 ноември в Стара Загора ще се проведе общото събрание на Националния съюз на зооинженерите в България.
Събранието ще се проведе в Тракийски университет, където е „люлката” на зоотехническата наука. В дневния ред освен предвиденият Отчетен доклад, ще бъдат обсъждани промени в Устава на организацията и формирането на нов Управителен съвет.

Пред Съюза стоят много задачи за решаване. Може би на първо място е даване повече самочувствие на зооинженерите, повече хъс за работа и борба с голямата конкуренция. Голяма е и отговорността на зооинженерите, които са болшинство в ръководствата на развъдните организации.
Някои асоциации вече имат визия, имат добри животни, имат и добри бизнес резултати. Специализацията и осъвременяване на знанията трябва да са ежедневни. При селекцията конкуренцията е много голяма и малко да изостанеш, резултатите са фатални.
Виждаме, че в много организации „конците” се дърпат от хора с други специалности и го правят не лошо. Това трябва да е камбана за гилдията. Никой на терена не гледа знанията и титлите. Гледат се постиженията.

Пожелаваме на новото ръководство повече работа и ход напред. Зооинженерите да поемат тежката задача да изведат нашето животновъдство по отношение, както на технологии, така и по селекция напред.
Няма де е много трудно, иска се повече работа и упоритост.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук