Играта на пинг понг трябва да спре

1

Отново сме свидетели на поредното писмо на един депутат, до министъра на земеделието. Отново, от контекста на изказвания, се вадят злободнвените изречения и се задават въпроси. Всъщност играе се някакъв пинг понг, а овцевъдите в тези райони са топчето и си въртят главите на ляво, на дясно.
А нормално е тя да гледа напред.

Въпроса на г-н Вигенин би бил много важен, ако всичко, в зоната бе извършено по предписание на ветеринарите. С други думи, ако беше унищожено стадото на Ани. Само факта, че то съществува и не се знае дали в него има заразени животни, е достатъчно да има съмнение, че заразата може да идва и от там.
Това е логиката на разпостранение на болестите.
Че се забърка таратора, това е ясно. Най-малко са виновни овцевъдите. Ани също. Не се знае по коя свирка се играе. И сега какво ще правят тези хора. Едно е ясно, ще им мине мерака да отглеждат овце. Тази зима ще разберат, колко е хубаво да си спинкаш до осем часа. След това да отидеш до кафенето. Вечер да започнеш като пазач към някой обект. Е, ще се лишат от субсидията за пасищата следващата година.

Г-н Вигенин,  е  загрижен за овцевъдите, но това обаче не се вижда в поредното му писмо. В него отново се играе на „висока топка”, а би трябвало отново да посети района, да се върне в София, и заедно с министъра, да решат другите важни въпроси в момента.
Къде ще се реализират бракуваните овце.
Кой ще изкупувама млякото.
Има стада, които се доят. Къде да се изхвърля млякото, защото никой не иска да го купува.
Кой ще купи останалите агнета и шилета. Техният брой съвсем не е малък.
Кой ще изкупи шилетата за разплод – има и такива по фермите. Тези животни всеки ден се хранят и то на ясла.

Ако тези неща не се оправят, заразата може да стигне и до Перник. Как мислите. Че този, който има стока, ще я остави всеки ден да му носи загуба. Хората вече знаят да смятат и да си правят сметката.
Има и краен вариант.
Това е някой овцевъд да си убие животните законно, и отново да влезем устите на света.

Това е Вашата работа г-н Вигенин. Не да търсите листове с анализи, кой ги подписал, на кой ги дал. Ударете и Вие, като партия, едно рамо на тези ветеринари.
Оставете ги спокойно да работят.
Не се ли обединим, всички участващи в този „пинг понг”, ще има да си въртим главите наляво и дясно, докато се откъснат.

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук