Отвратителни храни

На 31 октомври в Малмьо Швеция, ще бъде открит първият в света музей на Отвратителните храни.
Музеят ще показва най-двусмислените ястия от цял ​​свят – от гнило месо от акула, което е деликатес в Исландия, до южноазиатските сладки плодове, които в Сингапур е дори забранено да се вземат в обществения транспорт. “Експонатите” ще включват и шведски консервирана ферментирала херинга, пържено морско свинче от Перу, популярното сирене с ларви в Сардиния и гениталии на бикове.

Всички “експонати” на музея на отвратителните храни, ще бъдат съхранявани в медицински колби, за да се запази миризмата, а половината от тях ще се сменят всеки ден, което ще носи на музея много разходи.  Музеят ще бъде отворен само три месеца до края на януари 2019 г. Входната такса ще бъде около $ 20, входът за деца ще бъде безплатен.
Може и дегустация, срещу заплащане – само на тези, които се престрашат, разбира се.

Ето и малко любопитни рецепти:

Казу мардзу

Казу мардзу
Казу мардзу е традиционно сирене, направено от овче мляко в Сардиния, Италия. В него се поставят ларви, които обработват сиренето като по този начин ускоряват ферментацията и разграждат мазнините в него.
Така то става сочно и меко. Като се абстрахирате от мисълта, че в него е имало живи пъплещи организми, вероятно бихте се насладили на вкуса му.

Източник: Новини от РИА

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук