Овчар – Един от най-богатите румънци гледа овце

0

Един от най-богатите румънци е Джиджи Бекали. Собственик е на най-популярния футболен отбор на Румъния – Стяуа, отскоро започна да отглежда и овце. В това няма и нищо чудно. Бащата на Бекали е бил директор, преди повече от 30 години, на подобното на  българския “Родопаимпекс” предприятие – занимаващо се с износ и внос на живи животни.
Съвсем скоро, Бекали закупува 100 овце от породата Лакон от Испания. Овцете в момента живеят в най-престижния квартал, за живеене в Букурещ – “Пипера”. В този квартал, трудно може да се намери жилище под 2000 евро за км.м. Освен тишината и спокойствието в “Пипера”, има отлични комуникации и само за десетина минути можете да стигнете до центъра на Букурещ.
Отглежданите овце, са вече оагнени и дават по минимум 2.5 литра мляко на ден. Прогнозата е за 170 дни лактация да се получат средно по 250кг мляко от овца. Освен това, анализите на млякото показват, че масленоста е също висока от 6-8%. Овцете са постигнали плодовитст близо до 140%. Телесното им състояние е отлично – над 70 кг при овцете майки. И още поне 30 кг при кочовете.

– “Във фермата имахме  1000 овце. Повечето шефа дари на манастирите. В момента се грижа за над 100овце. Всяка сутрин г-н Бекали преди да отиде в офиса, минава през фермата и се радва на овцете. Много обича да ги гледа, като се хранят, остава и дълго при агнетата, за да наблюдава игрите им. Земята върху което отглеждаме овцете е много скъпа. Тук, в този богаташки квартал, тя няма цена. Но шефа да са на това място, близо до него, почти като на курарт са.
Аз също живея в много добра къщичка, имам и кабелна телевизия и интернет. Водим голяма борба с комшиите. На тях все им миришел, дори правят заговор да наводнят фермата. Шефа обаче е твърд. Казва им, че ако се наложи ще ги вкара в двора на къщата където той живее.
От млякото правим сирене и кашкавал за домакинството на шефа. Той обича гостите и иска те да вкусят нещо истинско и натурално” – завършва гледача на овцете.

С други думи войната сега започва. Все пак “Пипера” си е “Пипера”, и тази земя може да се противопостави, дори на големия Бекали.

Тоня Мишева

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук