Рога и копита: Трагедии с овце

0

ШВЕЙЦАРИЯ: Преди двадесет дни в кантон Швиц се е разразила буря, която е отнела живота на 40 овце. Овцете са били повлечени от водата и заедно с камъните са били намерени на десет километра от мястото на бурята. Все пак, останалите 120 овце от стадото са се спасили, като стреса при тях е продължил цяла седмица. В този кантон пашуват животните на 156 фермера и се отглеждат общо 12 700 животни, от които  5400 от тях са овце.


 ГЕРМАНИЯ: В германската провинция Мекленбург-Вюртенберг са убити от влак 61 овце. Овцете са пасели наблизо до високоскоростната линия Берлин-Хамбург. Те са успели да намерят дупка в оградата и да застанат на линията. Идващия товарен влак е свършил останалото. Вследствие на това произшествие са закъснели 54 влака.


ШВЕЙЦАРИЯ: В средата на юли, един все още неизвестен вълк за местните животновъди, уморил  18 овце. Атаката, хищника провел във Вал Платас, близо до прохода Лукманиър. Горският инспектор е поискал ДНК анализ, който потвърждава, че нападението е извършено от вълк, и то един. Все още не е определена самоличността на вълка.  Убитите овце са от  голямо стадо с няколко стотин животни. През деня овцете са охранявани от овчарски кучета. За съжаление през нощта кучетата не са били при стадото, което не е трябвало да се предвижва през нощта. Веднага след нападението, собственика на овцете ги мести в близост до обор, където да нощуват.

 

 

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук