Най-голямата свинеферма в Румъния / с 140 000 животни/ с доказана чума

1

Във връзка с Африканската чума по свинете, на въпроса ще стигне ли тя до нас, един от отговорите бе – не се знае датата.
В Румъния продължават да избухват все нови огнища.
След като бяха избити животните в личния двор на много румънски селяни, някои от кметовете на селата, призоваха  да не се чака Коледата, а да колят сега. С други думи, след като се избиха малките групи прасета, дойде и реда на големите свинеферми.
Днес 25.08. 2018 г е най-черния ден за румънското свиневъдство.
Потвърдено е заболяването във фермата на Марин Морару – един от най-добрите мениджъри и селекционери в свиневъдството. Фермата му се намира в Гропени окръг Брайла. В нея се отглеждат около 140 000 бр свине. Резултатите от анализите са потвърдили заболяването в лабораторията в Брайла, а след това и в Букурещ. Евтаназията започва в понеделник, защото затова трябва по голяма подготовка по отношение препаратите и загробването на свинете, все пак става дума за 140 000 животни.
Малко преди потвърждението за заболяването, в друга ферма в Брайла, са връчени документите от лабораторните изследвания, които потвърждават заболяването. В тази ферма се отглеждат над 35 000 бр свине и ликвидирането им е вече започнало. В десет окръзи на Румъния вече е регистрирано заболяването.
Какво ще се случи от тук нататък, никой не знае. Знае се едно, че всички животни с доказано заболяване от лабораториите ще бъдат ликвидирани, а с тях и всички животни отглеждани във фермата.
Костел Чита, Букурещ

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук