HL-TopMix продължава програмата за закупуване на инокуланти с безплатен анализ на силажа

0

HL-TopMix продължава своята програма за закупуване на силажни добавки с марка Agravis включва допълнителни услуги, предоставени от HL-TopMix: безплатен анализ на приготвения силаж в лаборатория в Германия, чрез която да бъдат прецизно изследвани неговите компоненти и качества. На база на получените хранителни стойности специалистите на компанията ще изготвят препоръчителна схема на дажба за балансирано и оптимално храненето на животните, а с помощта на мобилна термо-камера ще могат да идентифицират евентуални зони на затопляне в силажната яма.

Силажните добавки се ползват от фермерите в Германия и са с доказано качество и ефективност. Инокулантът гарантира безпроблемен процес на силажиране, в зависимост от съдържанието на сухото вещество и вида на растителната маса. Правилният избор на добавка за силажиране е от особена важност за производството на качествен фураж и минимизиране на разходите по неговото производство, което се оказва все по-ключово за животновъдните стопанства.

От качеството на фуража зависи продуктивността във всяка ферма За да се постигат високи резултати във фермата, не бива храненето на животните да се определя на око. Всеки компонент и всяка хранителна стойност влияе върху здравето, кондицията и продуктивността на селскостопанските животни. Прецизният поглед върху дажбата, нейният баланс и съдържание са ключови за оптимизация на разхода за фураж, без да се прави компромис с пълноценното хранене.

Силажът заема почти 50% от дневния прием на животните във фермата и неговите качества са ключови за добрата продуктивност. Една от предпоставките за подготовка на качествен силаж е изборът на правилен инокулант, който да е съобразен със съдържанието на сухото вещество в растителната маса.

Инокулантът, който се грижи за протичането на ефективната ферментация в процеса на силажиране на царевица:

BioCool®Extra HC е концентрирана биологична силажна добавка, за подобряване аеробната стабилност на царевичен силажа със съдържание на сухото вещество >35%. Инокулантът съдържа специално подбрани хетероферментиращи млечнокисели бактерии, които поддържат естествената ферментация на млечната киселина и аеробната стабилност при разпечатване на ямата. Тази добавка спомага потискането и развитието на дрожди и плесен. Една опаковка BioCool®Extra HC от 600гр. е достатъчна за обработката на 250 тона силаж.

Заявки за повече информация и покупка може да направите на:
sales@hl-topmix.bg,

на фирмената интернет страница:
www.hl-topmix.bg

или във Facebook:
www.facebook.com/TopMixLtd

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук