Всички ще мълчат сега

3

Ако го нямаше заболяването от ЧДПЖ, кой знае колко защитници щяха да се намерят на прасетата. Сега обаче се мълчи.
Защо с кончетата, гълъбите и кравата Пенка не се мълчеше. Случаите бяха подобни. Вдигна се врява до горе.
Нали защитаваме всички животни.
Нямаме право на избор, всичко по правилата. Тези случаи ще стават все по-чести и трябва да се мисли, какво ще стане с животните, които досега изкупуваха мургавите братя. На кого ще се продават, кой, къде и с какво ще ги извозва.
Въпрос, който чука на вратата.
ovce-kozi.com


При акция на полицията в Мездра са хванати и унищожени 15 свине, транспортирани без документи

На 18 юли 2018г. служители на РУ на МВР Мездра са подали сигнал до Областна дирекция по безопасност на храните-Враца за задържан в района на Черепишкия манастир лекотоварен бус, превозващ 15 бр. свине без необходимите ветеринарномедицински документи. Пет от животните са били без индивидуална маркировка. Пристигналите на място официални ветеринарни лекари са установили, че задържаният автомобил е без лиценз за превоз на животни, във връзка с което на собственика на автомобила е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Задържаните животни са транспортирани до сграда, собственост на БАБХ, придружавани от служители на РУ на МВР Мездра и Враца. Поради липсата на документи, удостоверяващи здравния статус на свинете, на основание чл. 139а, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност е издадено Разпореждане за умъртвяването им по хуманен начин и насочване за обезвреждане.

Поради извършеното нарушение на чл. 139, ал. 1, т. 1 и т. 3 от ЗВД, на собственика на животните е съставен Акт за установяване на административно нарушение.

Животните са умъртвени по хуманен начин и труповете са предадени за обезвреждане. Помещението на БАБХ, където са съхранявани труповете, е преминала почистване и щателна дезинфекция.
източник:БАБХ

3 КОМЕНТАРИ

  1. Идиоти.

    А не може ли животните да се поставят под карантина и след съответния период да се предоставят на някой дом за възрастни хора или изоставени деца.

  2. Идиоти.

    А не може ли животните да се поставят под карантина и след съответния период да се предоставят на някой дом за възрастни хора или изоставени деца.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук