Венко от село Кости: Живеех за животните си, те бяха моето всичко

Този път Странджа наистина ще загине”. Това заяви пред Strandjanews.com Венко Георгиев от царевското село Кости по повод умъртвените вчера овце и кози заради пламнала болест по животните.

 „Какво ще правя от утре -също не знам. В моето стадо от 236 животни , нямаше нито едно болно. Но,  заради открито такова в стадото на колегата, избиха всички. Нямам думи просто, едва ли някога ще мога да забравя ужасяващата картина от вчера-държах ги едно по едно, за да им слагат инжекциите и после да ги хвърлят в трапа. Хора, страшно е!!!”, разказва през сълзи Георгиев.

29-годишният мъж допълва, че гледа животни откакто се помни. „Сериозно започнах преди девет години и въпреки че на два пъти ни сполетяха подобни трагедии, пробвах отново. До вчера- когато отново избиха всичко! Аз живеех за тези животни, бях с тях 365 дни в годината, за мен те бяха моето всичко. А сега вече ги няма. Заради болест, пламнала и внесена най-вероятно от нелегален мигрант. Всички са потресени, а хората с белите дрехи ще ги помня завинаги. Не мога да кажа нищо повече, не знам какво ще правя и дали изобщо повече ще погледна животно”, допълва съкрушеният мъж.

Припомняме, че вчера в село Кости бяха избити близо 400 овце и кози заради огнища на чума. Продължава взимането на пробив и в околните села.

Източник: strandjanews

33 КОМЕНТАРИ

 1. Горкият човек! Тия хора сърца нямат ли?!? Защо не го отдалечиха, поне да не гледа. Да го беше завел някой една ракия да пие…

 2. Защо въобще са направили това, след като неговото стадо не е болно ?!

 3. Да ги е.. А у управниците съсипа ха Държавата и животновъдството нямам думи

 4. Трябва политиците да избиват а не нашите животни да доидат да видят как 365 дни ги одглеждаме а сега ни избиват поминка .

 5. Пич и аз страдам че не са моите а иначе незнам как ще го преживея нека господ ги съди

 6. докато си стоим по къщите и коментираме във вейсбук,ще страдаме още много

 7. Педaлскa държaвa,aмa тaкa ще е 28 години нaродa спи.Сегa е ред дa се вдигaте нa бунт инaче в бъдеще ви очaквa същaтa.съдбa,кaто нa овцете.

 8. Докато политиците ни изпълняват безпрекословно заповедите от Брюксел ще е така.

 9. Не се отчайвай приятелю като премине тая измислена чума имаш от мен подарък 10дзивиски ти. Да си здрав аз се радвам че все още има млади хора с такъв хъс към най трудния отрасъл .Животновъдството

 10. Който не гледал животни той не може да си представи тази ситуация
  Този младеж трудно ще го приживе психически
  Всяко едно животно си го гледал от малко като дете и когато порасна принудително умъртвени
  Това е ужас
  Пиша и сълзите ми течат
  Помогни ГОСПОДЕ на всички животновъди да спасят животните си

 11. Венко мойте съболезнования за животните съжеляме много,в такава държава живеем.И на нас ни убиха 50 животни с кола,ама искараха винавния прав,а нас виновни! Подарявам ти 10 животни когато отмине забраната ела да си ги вземеш дарявам ти ги много съжелявам!

 12. Никой да не е посмял да бяга от Родината ни, а държавата следва да си я оправим, со кротце, со благо, и най- вече со малко кьотек.

 13. да ще бягам от България ама друг път и да е трудно тук съм и каквато и чума по добитъка да мине отказване от овцете няма.Това е моя девиз

 14. Сега избиват българските животни болни били ,да ги лекуват, да измислят нали затова харчат на народа данаците
  Как е тръгнало ще вземат да трепат хората

 15. ДРАМА ДРАМА и още какво друго има ??? ТУК НЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА Е СЛУЧАЙНО !!! Едно още сега е ясно -скриване на некадърност , безхаберие и безотговорност !!!!

 16. Отказване няма. Напук на всички ,които се целят да убият и малкото останало в нашата мила родина. Напук на онези ,които изкуствено вкарват всички тези болести. Майната им.

 17. Шибани ветеринари,които за някой лев биха пратили и майките си на магистралата…

 18. Колеги от 30 години ги глефам и сам постоянно с тях но ще ме извинявате но ние сме единни само на маса и във фейса защо не сме като Гърция и Румъния защото само лаем но не хапем докога ще сме така??? Аз цял живот съм със овцете ако сега ги избият къде отивам НЕЗНАМ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук