Шест милиарда хлебарки в една ферма

Ако една колония от хлебарки, може да избяга от ферма, контролирана от изкуствен интелект, това ще предизвика екологична катастрофа. Става дума за една ферма за отглеждане на хлебарки в Китай. В тази ферма се отглеждат над шест милиарда хлебарки, и тяхното предназначение е производството на лечебна отвара.
Според  властите в провинция Съчуан, вълшебната отвара от хлебарки е основно лекарство за лечение на заболявания на стомашно-чревния тракт при хората, но въпреки това, по някаква причина, имената на съставките на продуктите не се показват, нито на китайски език, както и на латиница. Твърди се, че повече от 40 милиона души са се възстановили от респираторни, стомашни и други заболявания, след прилагане на отвара от хлебарки. Освен това лекарствата са били давани на пациенти по лекарско предписание.

Животът на хлебарка се контролира от автоматична система и в помещението работят само няколко служители. Помещенията във  фермата са напълно запечатани.  Подържа се оптимален температурен режим и влажност, за да се чувствате хлебарките комфортно и  размножават.

Автоматичната система непрекъснато събира и анализира повече от 80 броя данни, включително консумацията на храна от насекомите и прояви на генетични мутации. Растежът на всяко насекомо се измерва и записва в база данни.
Собствениците на фермата твърдят, че няма  подобна ферма в света и са създадени уникални решения за размножаване на насекомите.
В същото време, в областта на ентомологията  и екологичните  експерти са загрижени за това, което ще се случи в случай, че  насекомите  избягат в случай на човешка грешка или природно бедствие като земетресение. Бягството ще бъде “катастрофа” и ще има “ужасни” последици, каза професор Джу Чаодонг, ръководител на изследването за еволюцията на насекоми в Института по зоология в Пекин. “Във фермата трябва да има няколко” линии на защита “и разработени мерки в случай на случайно изпускане на хлебарките“, – казва той и добавя, че тъй като хлебарки растат изключително бързо в топлия и влажен климат, те лесно могат да превземат  провинцията ако се получи пробив в системата.
Източник:sky.com.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук