Денят на овцата – 07.07.2018 г Тегас, Ирландия

0

Така, както ние си имаме Гергьовден, и празнуваме деня на овчаря, и ирландците си имат ден на овцата.
За разлика от нас – където празника  се свежда  до печенето на агнето, ирландците си издигат на почит овцата, в продължение на повече от един месец. Празненства ще има във всички овцевъдни окръзи на Ирландия. Кулминацията обаче  ще се проведе на 07.07.2018 от 10.00 ч в Тегас – Ирландия.
Освен състезания по породи овце, ще има демонстрация на овчарски умение, демонстрации с овчарски кучета, игри и изложба за храни получавани от овцете. Ще бъдат изнесени ключови послания за здравето и безопасността на овчарите, през летните месеци, и ще бъдат откроени възможностите за обучение за младите хора, които обмислят кариера в селското стопанство, или в производството на храни.
Това е идеална възможност, да се подчертаят всички аспекти на овцевъдната промишленост, от първичното производство, до производството на вълна и месо. Подобни изложения ще се проведат в овцевъдните райони на Ирландия, преди деня на официалното събитие. Едно от тези мероприятия, ще бъде и Националния шампионат по овцевъдство, на който освен развъжданите основни породи овце за Ирландия, за първи път ще вземат участие и тяхни кръстоски.

През последните години и ние не можем да се оплачим от липсата на овцевъдни прояви. Скоро се проведе Националното изложение, мина събора на Арбанаси, сега се чака 15 юни за да си минат по реда си месодаините породи. След това, следва още един събор на овцевъдите. Ред чакат изложенията в Калофер и Кресна. Така че, гответе гегите и дисагите братя овцевъди.
Овцевъд & Козевъд

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук