Ние опаковаме с пластмаса, други с растителни опаковки

0

Chocomel е холандското шоколадово мляко, което се произвежда повече от 80 години. Мнозина виждат кремообразния и вкусен Chocomel като единственото истинско шоколадово мляко. Нищо чудно, че Chocomel заема важно място в търговията на дребно и извън дома в Холандия и Белгия. Това е първата марка в световен мащаб, която се стреми към новаторски опаковки с повече от 80% растителни материали
„Устойчивото производство е на първо място в дневния ред на FrieslandCampina като водещ лидер в млечния сектор.

За дълготрайното разнообразие на нашата марка Chocomel, сега изготвяме нова опаковка от иновативен картонен еднолитъров пакет. Опаковка в която 80%, са суровини произхождащи от растения, като дървесина и захарна тръстика. Новата опаковка ще бъде налична в магазините в Холандия в края на тази седмица. Картона е произведен от дървесина, която е 100% произведена от сертифицирани от FSC гори, пластмасовата капачка и външният пластмасов слой на емблематичния жълт цвят са изработени от растения. Това се отнася до частта от растенията, която остава след като от тях е извадено всичко което е подходящо за храна. Следователно обработката на този материал за опаковане на Chocomel не е за сметка на храната.

На годишна база ще се произведат около 40 милиона пакета. С преминаването на границата от 80%, FrieslandCampina достига прага за най-високия възможен 4-звезден сертификат “Ok Biobased”. В сравнение с предишната опаковка, новият пакет Chocomel дава 17% икономия на CO2, според независимия шведски институт за изследване на околната среда .В съответствие с цел 12 на Организацията на обединените нации за устойчиво развитие “Устойчиво потребление и производство” (SDG 12) целим да използваме само селскостопански суровини и хартиени опаковки през 2020 г. от напълно управлявани източници.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук