Радост за овчари, 5 агнета от 1 овца, и 6 от друга

Във фермата на ирландски овчар са се родили пет агнета.
Собственикът  разказва следното:
забелязах, че една овца от породата Шевиот и заплодена от коч от Дорсетq започва да страни от овцете. Тогава я затворих в бокса. Отидох при нея в 5.30 ч на другата сутрин, и в бокса вече имаше и пет агънца. Наблюдавах ги. Те всички се изправяха и бозаеха. Приличаха повече на малки котенца, отколкото на агнета. За първи път имам квинтет, а това беше втората ми овца, която се оагни тази година. На майката давам много овес, витамини  и минерали. Едното от агнетата подхвърлих на друга майка. Засега четерите агнета са при майката. 

Оттогава О’Нийл е зает да оагне останалата част от стадото си от 110 овце, като за четири дни   20% от стадото му вече е оагнено.

Този рекорд падна обаче на 13 март, защото се появиха шест близначета във фермата на баща и син Матюс. Раждането е станало към 3 ч сутринта при непрекъснато присъствие на фермерите. Породата на овцата е Суфолк.

В Ирландия бе отбелязан и друг рекорд. Седемнадесет  годишна овца, от породата Суфолк е родила за 16 ти път. Съвсем нормално и  жизнено агне.

Овцевъд & Козевъд

 

 

1 КОМЕНТАР

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук