Турските фермери ще получат от държавата по 300 овце, за да не закриват фермите си

За да се намали вносът на месни продукти и да се подпомогнат животновъдите,правителството на Турция планира да предостави на турските  фермери овчи стада от по 300 глави. Това заяви министърът на земеделието  Ешреф  Ахмед.
“Ние сме отглеждали през годините до 90 млн. овце, сега са около 45 млн, но пък населението ни се увеличи многократно. Правителството ще разпредели по 300 овце на  всеки желаещ фермер. Нашият приоритет е да предотвратим преместването на земеделските производители в градски райони, като по този начин, те се отказват от фермепството. При разпределянето на тези животни, ще се даде приоритет на регионите с пасища. Ние изчислихме, че ако  осигурим по 300 овце,  те ще родят 400 агнета. Животновъдите ще продължат да отглеждат овцете, но ще продадат агнетата на държавата и ще си платят овцете на държавата, а тя ще  предостави агнетата на други животновъди” – това е заявил министъра.
Програмата предвижда и компенсиране на разходите на земеделските производители за ветеринарни услуги. В допълнение, правителството възнамерява да плаща на животновъдите минимална заплата и да поддържа тяхното  социално осигуряване.

Изисквания:  Изискванията за кандидатстване за 300 овце за разплод няма да бъдат много строги. Достатъчно е семейството на  фермер да живее с него в селото.
Документ за ипотека:  Държавата ще предостави на семействата 300 овце за разплод, като постави ипотека  върху земята на фермера.
Шампанско: Броят на овцете ще бъде  300. Това е числото, което трябва да бъде дадено на всяко семейство. И то няма да се променя.
Още за фермера :  Семействата на фермерите ще получат 300 бр. разплодни овце, както и осигуровки и заплата. Лицето, което получава овцете, ще получи минимална заплата. Ветеринарните услуги за овцете, също ще бъдат безплатни. Държавата ще отговори на необходимостта от фуражи, и ще ги снабдява приоритетно.
Плащането  Изплащането ще бъде след раждането на потомството. Семействата ще могат да платят 300-те овце, като продадат агнетата на държавата или, ако пожелаят и самитете ще могат и да си  ги купят. Земеделският стопанин няма да загуби, защото ще има гаранция за цената.
Източник: aksam.com

36 КОМЕНТАРИ

 1. Преди много…………….много. години се брaнихме от турците, после от немци и после незнaм от кого. A сегa трябвa дa си дaдем ГЪЗA поднaем.ЗAГРAДИ БЪЛAРСКИТЕ политици ли .ЕБAЛ съм и МAЙКAТA продaжнa………

 2. A зa БЪЛГAРИЯ, зa нaс БЪЛAРИТЕ кaкво шa бъде ,,,,,,по високи ДAНAЦИ. Ли. Зa дa могaт дa ни одерaт кожaтa. Ми то тогaвa сaмо кости и кожa ни остaнa.

 3. Abe ia pomislete ovce davat te rabota iskat.ebal sam im ovcete.nie sme umni xora ne sme za toiaga.john atanasov govori li vi nesto?

  • То за това държавата ви е на това положение, защото си ви мързи да работите, понеже се имате за най-умните, далаверджиите на света. И не обвинявай Турция че ви била пречила, мързелът ви пречи. Сами си пречите. Защото кой ви е длъжен само да ви дава? Защото именно ти точно това искаш. Само да ти дават, а от своя страна нищо да не правиш. Не сте умни, хитреци сте анастасиу…

 4. Евалла,ашколсун…така се прави животновъдство,да ви пикам на евросубсидиите

 5. Те на времето и дадоха на земеделците 24милиарда долара и после и ги опростиха. Тях не можем да ги стигнем

 6. Момци, къде е Турция, къде сме ние? Плюем ги, ама те се развиват, а ние само си плюем.

 7. Също като тук но с малка разлика , аз моите ги подарявам на Бойко и шайката около него! С условие разбира се , да ги гледа 1 година и да си озакони парите.

 8. Ама че диктатура по 300 овце безплатно,а тук какво дават на фермерите от трите най дългия

 9. За какви цигани и турци говориш,ти за нещо повече ли се мисшиш,виж във каква държава циганска живееш и си направи извод какъвси

 10. Няма държава която да не влага в развитието на фермерството си,храната си. 44% от бюджета на всяка една се инвестира. Няма наредба която да ги връща назад. Навсякъде бат Бойко предлага нашите агнета телета. Не зная точно колко са ,но няма да ни стигнат само на нас за един месец.

 11. Точно,предлага ни на кой ли не,само на веригите в България не..Защо ли…Тук се продава всичко,ама не и Българско…хранят хората с 50 годишни замразени телета от южна америка,а нашето телешко ще го изнася…Да не говорим за мандрите с какво работят…а нашето овче мляко за гърците…и те така….

 12. turcite sa madri a pak nie sme gadniari imarzeliwi za towa sa gadni i smotani i uprawnicite ni nedagawi glawi ibolni glawi takaw narod takiwa uprawnici ot takawa semka takawa tikwa

 13. А тук обратното избиват за да мизерстват хората. Елава Бойко най големият боклук в България

 14. А тук обратното избиват за да мизерстват хората. Елава Бойко ти си най големият боклук в България

 15. Хубав кредит във вид на животни, срещу земя, само изчисленията за агнетата, не са сигорни, и Названието е сбъркано, то Фермери и Овчари. Защото Фермера се явява самата държава, също така за еда година не може да се изплатят 300бр. овце, защото една овца струва колкото 4бр. Агнета

ОСТАВИ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар
Моля въведете вашето име тук